Allmänna villkor & Info

Villkor och info 

Genom att besöka och beställa från Agdas skor och accessoarers webbshop (720327-4803) samtycker du till dessa villkor. Dessa villkor gäller samtliga avtal som ingås med Agdas skor och accessoarers webbshop.

Alla priser anges i SEK inkl. moms.

Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. Enligt lag måste du vara över 18 år för att få beställa varor samt för att få använda Klarnas betalsystem. Väljer du Klarna så läs deras villkor innan beställning.

Minimiorder 100 kr inkl. moms exkl. frakt.

Leveransalternativ och leveransvillkor

Frakt 199 kr - skickas med DHL. Paketet skickas till ditt närmaste DHL-ombud. (DHL har markant höjt sina priser det sista)

För närvarande skickar vi endast inom Sverige!

Betalningsalternativ och betalningsvillkor

Agdas skor använder sig av Klarna och deras olika betalningsalternativ, där kan du välja mellan faktura 14 dagar, dela upp eller direktbetalning - inga avgifter tillkommer.

Vid köp anger du ditt personnummer och en kreditupplysning görs direkt online. Allt sker över säker anslutning via Klarna.

Vid eventuell retur eller annullering så är det du själv som kontaktar Klarna gällande betalningsdatum mm.

När ditt köp är slutfört så skickas en automatisk orderbekräftelse ut till den e-postadress du angivit. 

Orderbekräftelse

Orderbekräftelse skickas automatiskt till angiven e-postadress efter avslutat köp. Om du inte fått någon bekräftelse så kontrollera din skräppost. Finns den inte där så kontakta butiken.

I bekräftelsen får du information om din beställning. Kontrollera din bekräftelse och kontakta Agdas per mail om något är oklart. Se till att du angivit rätt mobilnummer då aviseringen från DHL kommer dit.

Du får sedan en bekräftelse på att transporten är beställd. Via bekräftelsen kan du sedan följa ditt pakets färd till ditt ombud. När jag skickat paketet meddelar jag OK till Klarna och då får du bekräftelse från dem. Fram tills dess är pengarna bara reserverade.

Frakt

Leveranstid är mellan 2-7 dagar, vi packar och skickar så snart vi kan! Under semestertider kan längre tid förekomma men då meddelas detta vid beställning.

All transport sker med DHL. 

Paketet ligger hos ombud i två veckor. Var alltid noga med att dubbelkolla så att du skrivit rätt mobilnummer i din beställning så du får information om ditt paket via sms. 

Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. 

Retur

Du har 14 dagars returrätt.

Vid retur kan du använda butikens förtryckta returblankett. Du betalar 199 kr. för returfrakten.

Du får returnera på andra vis men tänk på att paketet skall vara spårbart då du som kund står för att paketet kommer tillbaka till butiken.

Vid retur så är det du själv som kontaktar Klarna gällande betalningsdatum mm.

Varan skall skickas tillbaka oanvänd och packad i originalkartong. Du kan lägga kartongen i en vanlig ICA-kasse eller liknande om du inte har något annat. Sätt aldrig adresslappar direkt på skokartongen, det förstör kartongen. Ingen kund vill ha en kartong som är tejpad och förstörd, vilket innebär att jag inte kan sälja varan till fullpris. Respekteras inte detta debiterar vi 100kr för obrukbar kartong. 

Använd ångerblanketten du fått i paketet. Om du inte har kvar den så skriv en på ett vanligt papper ditt namn samt orsak till returen. Det är viktigt att du är tydlig med ditt namn så vi kan lämna det vidare till Klarna.

Om du behöver ändra ditt förfallodatum p.g.a. retur så är det du själv som behöver kontakta Klarna för detta. 

För att återbetalning av returen skall godkännas krävs att returnerade varan är i oförändrat skick. Den får alltså inte vara använd. De returer som inte går igenom dessa krav kommer att debiteras med en kostnad beroende på varans skick.

Du kan prova skorna, men inte använda dem. De ska förpackas väl, i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Scarfs, handskar mm skall ha alla prislappar och tags kvar.

Vid fellevererad vara eller en reklamation, kontakta butiken. Då skickar jag en returportoblankett. När jag fått varan åter från dig, makulerar jag beställningen hos Klarna eller skickar ett byte.

Byte

Om du vill byta till annan storlek, färg eller vara, gå in och gör en ny beställning. Skriv på ångerblanketten att du beställt ny vara. Den vara du returnerar makuleras när den kommit till butiken. Vid byte så är det du själv som kontaktar Klarna gällande betalningsdatum mm.

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har du rätt, att inom fjorton (14) dagar, utan att ange anledning, returnera beställda felfria varor. Fjorton dagar gäller från att du mottagit varan. Detta gäller dock inte vid specialbeställda varor. Vid retur kontaktar du Agdas skor så skickar vi en retursedel. Du betalar 199 kr. för returfrakten. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer. Konsumentverket.se

Ångrar du dig så är det du själv som kontaktar Klarna gällande betalningsdatum mm.

OBS! Hör alltid av dig till oss innan du returnerar.

Ej uthämtat paket

Paket som ej hämtas ut debiteras med en kostnad på 400kr. Det är den kostnad butiken får betala till DHL och Klarna.